Селски туризъм в България

През последните години, алтернативният туризъм става все по-популярен в целия свят. Това се дължи на желанието на хората да вземат дейно участие по време на своята почивка, вместо да бъдат възприемани като консуматори. България е сред държавите с най-големи възможности за практикуване на алтернативните форми на туризъм.

Селският туризъм е една от тези форми на алтернативен туризъм, която има огромен потенциал за развитие у нас. Основните цели, при практикуването му са: бягство от напрегнатото ежедневие на големия град, както и вникване в начина на живот и ценностите на жителите на селските райони. Местата за отсядане при този вид туризъм са най-често семейни хотели, селски къщи, фермерски имения и други. По време на своята почивка, Вие можете да се възползвате от различни развлечения, които могат да бъдат: спортни - като конна езда, риболов, лов, туристически обиколки и много други, или културни - като участия във фестивали и панаири, изучаване на изкуства и занаяти, приготвяне на различни традициони ястия. Други предимства на Селския туризъм в България са гостоприемството, топлото посрещане, както и способността на хората в селата да водят непринуден разговор с туристите.

Местата с най-добре развит Селски туризъм у нас са многобройни, като най-атрактивните сред тях са малките селца в Родопите, като Ковачевица, Момчиловци, Ягодина, Смилян и много други, които се славят със своята изключителна гостоприемност и автентичен начин на живот. В Стара планина, също се намират някои от най-известните и красиви селца, като Жеравна, Медвен, Априлци, Рибарица и други.

Селският туризъм може да бъде едно обогатяващо и незабравимо преживяване, но той крие в себе си и риск от неприятни и непредвидени инциденти, които могат да помрачат Вашето пътуване. За да сте спокойни и защитени по време на всички Ваши начинания, не забравяйте да сключите своята застраховка Злополука.

Със своя широк спектър от застрахователни покрития, застраховка Злополука, може да предпази, както Вас, така и цялото Ви семейство от всякакви неприятни инциденти.

Застраховка Злополука можете да сключите на онлайн страницата на застрахователна компания ДженералиЗастраховане - online.generali.bg.

Застраховката е най-добрият вариант за тези, които не искат да разчитат само на късмета си.